CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

VBAC (φυσιολογικος τοκετος μετα απο καισαρικη)

Η αποψη οτι αν κανει μια γυναικα μια φορα καισαρικη θα πρεπει να σινεχισει με καισαρικες στα επομενα παιδια εχει αρχισει να καταριπτετε με τον καιρο. Η τομη πλεον μιας καισαρικης βοηθαει πολυ ωστε να προσπαθησει η μητερα να γεννησει φυσιολογικα στην επομενη γεννα της αν το επιθυμει. Η μεθοδος αυτη βεβαια δεν ειναι απολυτα δεκτη ακομα στην Ελλαδα απο ολους τους γιατρους γιατι δε τους παρεχετε η νομικη καλυψη και φοβουντε. Οστοσο υπαρχουν γιατροι που το κανουν με επιτυχια αλλα θελει πολυ ψαξιμο.
 Δε θα πρεπει να παραλειψω να πω για τους πιθανους κινδυνους που υπαρχουν σε μια προσπαθεια για vbac. Αν και λιγες ειναι η πιθανοτητες να συμβει υπαρχει ο κινδυνος μιας ''ρηξης μητρας''. Αυτο σημαινει οτι κατα τη διαρκεια των οδυνων η των εξωθησεων στη γεννα μπορει να ζοριστει η μητρα και να ερεθιστει η παλια ουλη της καισαρικης και να ανοιξει απο πολυ ελαχιστα που εκει δε κανουμε κατι μεχρι και πολυ που χει αποτελεσμα μιας επαναλαμβανομενης επειγουσας καισαρικης. Η πιθανοτητες για κατι τετοιο βεβαια ειναι πολυ μικρες και ιδιαιτερα σε μια γυναικα που εχει στο ιστορικο της μια μονο καισαρικη. οσες περισσοτερες καισαρικες εχει κανει τοσο πιο πολλες πιθανοτητες εχει να συμβει.
 Τελος να πω πως για να παρουμε αποφαση για ενα vbac πρεπει να λαβουμε υποψη μας τον λογο που καναμε την προηγουμενη καισαρικη και να δουμε οτι ΔΕΝ υπαρχει αυτος ο λογος και στην τωρινη μας εγκυμοσυνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.