CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

ΦΥΣ.ΤΟΚΕΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΤΟΜΗ

Αυτο που ονειρευομαστε απο μικρες οταν σκεφτομαστε τη στιγμη που θα φερουμε στον κοσμο το μωρακι μας, ειναι να μας πιασουν οι πονοι να τρεχουμε ολοι στο νοσοκομειο και γενικα αχ βαχ και σπρωξε κτλ.. Και ομως πολλες φορες και ιδιαιτερα τα τελευταια χρονια η μεθοδος της καισαρικης συνηθιζετε τοσο απο τους γιατρους αλλα ακομα και απο τις ιδιες τις μητερες που θελουν να γλιτωσουν απο την πολυωρη διαδικασια της γεννας. Σιγουρα ενας φυσιολογικος τοκετος (φτ)θεωρητικα ειναι πιο φυσικη εξελιξη της εγκυμοσυνης απο μια καισαρικη(κτ).ο φτ βοηθαει τοσο τη μητερα οσο και το μωρο να εχουν μια υγειες και γρηγορη αναρρωση μετα τη γεννα. η καισαρικη θα πρεπει κανονικα να γινετε μετα απο σοβαρη αιτια και οχι απλα για την ευκολια μας.
 Eνας φτ βοηθαει λενε να βιωσεις τη μητροτητα με ολο της το ειναι ενω ενωνει συναισθηματικα και το ζευγαρι. Η σωματικη αναρρωση  επισης ειναι πιο αμεση μιας που το μονο ισως που να κανει τη μητερα να αισθανετε αβολα θαναι καποια ραματα απο κατω..
Οστοσο να πω και απο προσωπικη εμπειρια πως απο την αλλη δε πρεπει να τρομαζουμε στην ιδεα της  καισαρικης. Η εξελιξη που εχει σε σχεση με παλια την κανει να ειναι μια ευκολη επεμβαση ρουτινας. Αν η εγκυος καταληξει σε καισαρικη ειναι καλο ναναι ενημερωμενη ωστε να την απολαυσει οσο γινετε καλητερα. Η τομη πλεον γινετε οριζοντια χαμηλα με μικρο μεγεθος ακριβως πανω απτο μπικινι σε σχεση με παλια που γινοταν πιο ψιλα και καθετα. η τωρινη μεθοδος βοηθαει στην πιο γρηγορη επουλωση της ουλης αλλα και στην πιθανοτητα να μπορει να γεννησει φυσιολογικα σε μια επομενη εγκυμοσυνη η μητερα.(vbac)
Η επισκληριδιος αναισθησια επισης ειναι οτι καλητερο ανακαλυφθηκε για τη γυναικα. Γινετε στην σπονδυλικη στυλη και σε ''ναρκωνει'' απο τη μεση και κατω. στον τοκετο περνει τους εντονους πονους ωστε να μπορει να συνεργαζετε πιο ανετα η μητερα και να γεννησει σχετικα ανωδυνα ενω στην καισαρικη θεωρω την επισκληριδιο ενα 'θαυμα'' γιατι δε αισθανεσαι τιποτα και εισαι εκει με ολες τις αισθησεις σου γιανα δεις αποτην πρωτη στιγμη το μωρακι σου.Το μονο που ισως θα ζορισει σχετικα τη μητερα θαναι η πρωτες 1-2 μερες που θαχει ακομα τον ορο και τον καθετηρα, με αποτελεσμα να μειωνει την ελευθερη κινηση της.Μολις τα βγαλει αυτα ομως θα μπορει να σηκωνετε και να κανει οτι θελει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.