CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Συσπασεις μητρας (Braxton Hicks)

Braxton Hicks ονομάζονται κάποιες ελαφριές συσπάσεις της μήτρας, που γίνονται σαν εξάσκηση για την ώρα του τοκετού. Αυτά τα ανώδυνα σφιξίματα ξεκινούν από την κορυφή της μήτρας και πηγαίνουν προς τα κάτω, σκληραίνοντας τη μήτρα και κατ’ επέκταση την κοιλιά σας για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Οι συσπάσεις αυτές συμβαίνουν ως εξάσκηση στη μήτρα, ώστε να μπορέσει να συσπάσει έντονα κατά τη διάρκεια του τοκετού και να εξωθήσει το έμβρυο. Οι συσπάσεις αυτές συμβάλλουν επίσης στην καλύτερη αιμάτωση του πλακούντα τις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης. Οι συσπάσεις Braxton Hicks δεν γίνονται αντιληπτές και δεν έχουν την ίδια ένταση σε όλες τις γυναίκες. Αν εσείς ανήκετε σε αυτές που τις νοιώθουν έντονα, προσπαθήστε να ανακουφιστείτε αλλάζοντας θέση, κάνοντας ένα ζεστό μπάνιο ή εξασκηθείτε στις τεχνικές των αναπνοών που έχετε μάθει στα μαθήματα ανώδυνου τοκετού.
Οι συσπάσεις Braxton Hicks γίνονται πιο δυνατές και συχνότερες στο στάδιο πριν τον τοκετό, διότι προετοιμάζουν τη διαστολή του τραχήλου και αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος στον πλακούντα. Κάποιες γυναίκες τις περιγράφουν ως δυσάρεστες. Είναι εύκολο να τις θεωρήσετε ως αληθινές συσπάσεις του τοκετού, ειδικά αν είναι δυνατές και αυτό είναι το πρώτο σας μωρό. Οι συσπάσεις Braxton Hicks εμφανίζονται ακανόνιστα, σπάνια είναι περισσότερες από δύο μέσα σε μια ώρα, και μετά εξαφανίζονται, ενώ οι πόνοι του τοκετού αρχίζουν σιγά, αλλά προοδευτικά δυναμώνουν σε ένταση και συχνότητα. Αν νοιώθετε παρατεταμένη και επίμονη δραστηριότητα της μήτρας, ειδικά αν συνοδεύεται με πόνο χαμηλά στη μέση, επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας.


Τρόπος για να διακρίνεις τις πραγματικές οδύνες από συσπάσεις Braxton-Hicks:
· Οι αληθείς οδύνες έρχονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα, πλησιάζουν όλο και περισσότερο και γίνονται εντονότερες, ενώ οι Braxton-Hicks είναι ακανόνιστες
· Οι συσπάσεις έρχονται ανεξάρτητα τι κάνεις, ενώ οι Braxton-Hicks μπορεί να εξαφανιστούν όταν περπατήσεις, ξεκουραστείς ή αλλάξεις θέση
· Ο πόνος στις οδύνες ξεκινάει στη μέση και επεκτείνεται μπροστά, ενώ οι Braxton Hick εντοπίζονται μπροστά.
Δεν χρειάζεται να πας στο νοσοκομείο μόλις ξεκινήσουν οι οδύνες. Μπορείς να περπατήσεις λίγο, να κάνεις ένα ζεστό μπάνιο ή να ξεκουραστείς.
Θα πρέπει να πας στο νοσοκομείο αν
· Έχεις ρήξη υμένων (σπάσουν τα νερά σου)
· Έχεις κολπική αιμόρροια
· Οι συσπάσεις έρχονται κάθε 5 λεπτά
· Έχεις συνεχή, δυνατό πόνο—ειδοποίησε το γιατρό σου

πηγες: 123baby.me
           drpitsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.